Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: 3G-ről vélemény – telefon a nyeremény!

Kütyük

T-Mobile: 3G-ről vélemény – telefon a nyeremény!

A T-Mobile az előfizetők igényeit és elvárásait maximálisan figyelembe véve kívánja hamarosan bevezetni a magyar piacra a harmadik generációs mobiltelefóniát.

A piacvezető szolgáltató ennek érdekében egy online kérdőívet tett közzé a 3G-vel foglalkozó dedikált honlapján. A kérdőív segítségével a T-Mobile többek közt arra szeretne választ kapni, hogy az úgymond ˝hétköznapi˝ mobiltelefonosok jelenleg mit gondolnak a legújabb mobil technológiákról, illetve hogy mik a jövőbeli elvárásaik azokkal kapcsolatban. A három fő témakörben összesen tizenhat kérdés vár megválaszolásra, de az észrevételeket és javaslatokat elektronikus levélben is szívesen fogadja a magenta színekben pompázó szolgáltató.


A válaszadók között a T-Mobile az év végéig havonta egy-egy harmadik generációs mobiltelefont fog kisorsolni, melyhez ráadásul még egy 4.000 forintos Domino kártya is jár. Az áprilisi nyeremény nem más, mint a Nokia egyik sikermodellje, az 1,3 megapixeles kamerával felvértezett 6630-as készülék.

Mint ismeretes, a 2,5G (GPRS) és a 2,75G (EDGE) nyomdokain haladva hazánkban várhatóan valamikor az idei esztendő második felében indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni.

A gyors videó- és zeneletöltést, valamint Internet elérést, illetve videótelefonálást biztosító, WCDMA alapú UMTS hálózatok maximum 384 Kbit/s-os adatátviteli sebességet biztosítanak az előfizetők részére. Az itthon jelenleg még átadásra váró UMTS rendszerek a későbbiekben lényegében minden további nélkül HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kompatibilissé tehetők. Ez a sokak által egyszerűen csak 3,5G-nek nevezett technológia 14,4 Mbit/s-os elméleti maximális adatátviteli sebességgel kecsegtet. A T-Mobile nemrégiben Németországban és Ausztriában is megkezdte HSDPA tesztjeit, az első 3,5G kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor 2006-ban indul majd be.

Az előrejelzések egyébként azt mutatják, hogy a kezdeti nehézségeket követően az idei esztendőben már komoly sikereket fognak elérni az újgenerációs mobiltelefonok. A Forward Concepts piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből például kiderül, hogy a WCDMA kompatibilis 3G készülékek piacán idén mintegy 45 millió mobilt fognak eladni, ami éves szinten mintegy 165 százalékos növekedést jelent.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés