Connect with us

Hirdetés

technokrata

Unatkozunk? Társalogjunk a mobiltelefonos virtuális csevelypartnerrel!

Kütyük

Unatkozunk? Társalogjunk a mobiltelefonos virtuális csevelypartnerrel!

Unatkozunk, és nincs senki, akit fel tudnánk hívni, vagy akivel chatelni tudnánk? A megoldás: társalogjunk a saját mobiltelefonunkkal!


A dél-koreai SK Telecom mobiltelefon operátor legújabb szolgáltatásának lényege, hogy az unatkozó előfizetők számára virtuális, de meglepően intelligens beszélgetőtársat biztosít. A szolgáltatást használók a telefonuk kijelzőjén kiválaszthatják, hogy milyen típusú karakterrel szeretnének beszélgetést folytatni. A virtuális csevegőpartnerrel a billentyűzeten bevitt karakterek segítségével lehet kommunikálni, és a fejlesztők szerint a rendszer olyan fejlett, hogy lényegében bármely, helyesen beírt nyelvtani kifejezést képes megérteni. Amennyiben esetleg valamit mégsem képes feldolgozni, arra kéri az embert, hogy tanítsa meg neki, hogy pontosan mit is jelent az az adott kifejezés.

Az újszerű szolgáltatás jelenleg három mobiltelefon típus segítségével vehető igénybe, melyek konkrétan az LG féle SD340-es és SD870-es modellek, valamint a Samsung féle SCH-V650-es készülék. Az SK Telecom munkatársai szerint ez a három telefon elég ahhoz, hogy a szolgáltatást útjára tudják indítani, de a közeljövőben huszonöt további kompatibilis mobil fog megjelenni a piacon.

A helyfüggő technológiákra épülő virtuális beszélgetőpartner egyébként információszerzéshez és kereséshez is felhasználható, tehát például megkérdezhető tőle, hogy hol találjuk a legközelebbi éttermet, illetve, hogy milyen idő lesz az elkövetkezendő napokban. Az elsősorban a 25-35 éves korosztálynak szánt szolgáltatás havidíja 1.200 won, vagyis mintegy 225 forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés