Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly rendőri ellenőrzések a mobil kereskedésekben

Kütyük

Komoly rendőri ellenőrzések a mobil kereskedésekben

A brit rendőrség minden lehetséges módon és eszközzel megpróbálja felvenni a harcot a lopott mobiltelefonok, illetve a tolvajok ellen.

Az Egyesült Királyságban tevékenykedő NMPCU (National Mobile Phone Crime Unit) azt tervezi, hogy szépen lassan az összes londoni mobiltelefon kereskedést felkeresi, ily módon kutatva a korábban eltulajdonított készülékek után. A kifejezetten mobiltelefonos bűncselekményekkel foglalkozó testület arra szeretné ösztönözni az eladókat, hogy amikor azok eladnak, vagy vásárolnak egy telefont, az ügyfél adatait rögzítsék egy külön erre a célra létrehozott speciális regiszterben.

Ez az idén januárban létrehozott különleges rendszer négy különböző adatbázisra épül, melyben a hatóságok könnyen utána tudnak nézni a keresett IMEI számoknak, illetve egyéb részleteknek. Ezekbe az adatbázisokba minden egyes, utcai lopás, vagy nagyobb bűncselekmény során eltulajdonított telefon adata belekerül. A rendszerbe eddig 13 millió előfizetőt regisztráltak be, de a hatóságoknak még sok munkájuk van hátra, ugyanis az Egyesült Királyságban jelenleg mintegy 61 millió mobiltelefont használnak. ˝El szeretnénk érni, hogy az idei esztendő végére legalább 20 millióra növekedjen a beregisztrált készülékek száma˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Eddie Thomson, az NMPCU vezetője.

Thomson elmondta, hogy kiváló dolognak tartja az új adatbázist, azonban annak hatékonyságát csak oly módon lehet növelni, ha az előfizetők automatikusan bejelentkeznek a rendszerbe és megadják a készülékük adatait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés