Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén már rengeteg EDGE és 3G mobilt fognak eladni

Kütyük

Idén már rengeteg EDGE és 3G mobilt fognak eladni

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a kezdeti nehézségeket követően az idei esztendőben már komoly sikereket fognak elérni az újgenerációs mobiltelefonok.


A Forward Concepts piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a WCDMA kompatibilis 3G készülékek piacán idén mintegy 45 millió mobilt fognak eladni, ami éves szinten mintegy 165 százalékos növekedést jelent. Ezzel párhuzamosan a CDMA2000 1xEV-DO féle 3G modellek népszerűsége is jelentős mértékben növekedni fog: 65 százalékos növekedést követően idén várhatóan már több mint 16 millió ilyen készüléket fognak eladni világszerte. A 2,75G-nek is titulált EDGE technológiával kompatibilis mobiltelefonokból 2005-ben előreláthatólag 60 millió darab talál majd gazdára, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent.

A piackutató cég szerint a tavalyi esztendőben globálisan 715 millió mobiltelefont hoztak forgalomba és amennyiben minden jól megy, akkor 4-5 százalékos növekedés mellett idén már 746 millió készüléket fognak eladni.

˝Napjaink mobiltelefonjai már igazi multifunkciós berendezések, hiszen nem csak telefonálni lehet velük, hanem akár fényképezni, zenét halgatni, videót nézni, internetezni, játszani, vagy éppen szöveget szerkeszteni˝ – nyilatkozta Will Strauss, a Forward Concepts elnöke, aki szerint a jövőben a Wi-Fi technológia is meg fogja hódítani a mobiltelefonokokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés