Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fényképezzünk mobillal! – Feljövőben a kamerás telefonok

Kütyük

Fényképezzünk mobillal! – Feljövőben a kamerás telefonok

Az árak csökkenésével párhuzamosan világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kamerás mobiltelefonok.


A Strategy Analytics és az IDC piackutató cégek legfrissebb felméréseiből kiderül, hogy a mobil készülékeknek körülbelül 38 százaléka rendelkezik beépített digitális fényképezőgéppel. Ebben a leszűkített piaci szegmensben, csakúgy, mint a globális mobilpiacon a Nokia birtokolja az első helyet, még pedig 18 százalékos piacrész birtokában. A kamerás készülékek szektorában azonban korántsem olyan nagy a Nokia előnye, mint gondolnánk, ugyanis a második helyezett Motorola 17 százalékos, a bronzérmes Samsung pedig mintegy 13 százalékos részesedéssel büszkélkedhet.

A 257 millió darabos forgalmi adat ismeretében elmondható, hogy a kamerás mobiltelefonok piaca mára már alaposan túlnőtt a hagyományos digitális fényképezőgépek piacán. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 12 hónapban körülbelül 70 millió darab digitális fényképezőgép talált gazdára világszerte. Utóbbi szegmensben egyébként a Canon érezheti magát nyeregben, mely gyártó az elmúlt időkben kiváló ár/érték arányú digitális tükörreflexes masinákat hozott forgalomba.

Szakértők szerint a kamerás telefonok népszerűség növekedése a jövőben tovább fog növekedni, így 2005-ben már várhatóan több mint 350 millió ilyen terméket fognak eladni a gyártók. Ezzel párhuzamosan a kamerát nélkülöző mobiltelefonok piaca is növekedni fog, azonban korántsem ilyen dinamikusan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés