Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felső-középkategóriás új NEC kamerás mobil az európai piacra

Kütyük

Felső-középkategóriás új NEC kamerás mobil az európai piacra

A NEC bejelentette legújabb mobiltelefonját, a Japánban e540, Európában pedig N411i típusjelzéssel ellátott készüléket.


A középkategória felső szegmensében versenyző újdonságot a manapság oly divatos kagylóformával áldották meg a tervezők, akik egyébként belülre egy 1,9 colos képátlóval rendelkező, 240×320 pixeles felbontású és 65.536 színárnyalatú folyadékkristályos kijelzőt helyeztek el. A kiegészítő külső kijelző felbontása egyelőre ismeretlen.

A beépített digitális fényképezőgép segítségével a mai elvárásoknak megfelelően már nem csak VGA (640×480 pixel), hanem akár 1,3 megapixeles (1.280×960) felbontású fotók is készíthetők. Az elkészült fényképek bővítőhely hiányában csak a belső memóriában tárolhatók el, viszont a PictBridge támogatás révén minden korábbinál könnyebben kinyomtathatók. A vezeték nélküli technológiák közül többek közt a GPRS, az IrDA és a ˝Kékfog˝, vagyis a jó öreg Bluetooth támogatott. Az USB interfészes telefon adatkábel révén is csatlakoztatható személyi számítógépekhez, ez a kábel azonban sajnos nem képezi az alapcsomag részét.

Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a fényképezőgép videórögzítési üzemmódjáról, az MP3 lejátszó szoftverről, valamint az i-mode kompatibilitásról. Az NEC újdonságának ára egyelőre nem ismeretes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés