Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben a 4 GB-os mini mobiltelefon merevlemezek

Kütyük

Érkezőben a 4 GB-os mini mobiltelefon merevlemezek

A japán és dél-koreai gyártók hamarosan megkezdik legújabb, kifejezetten mobiltelefonokba szánt miniatűr merevlemezeik sorozatgyártását.


A Nihon Keizai Shimbun című tokió lap értesülései szerint a Toshiba és a Samsung rövid időn belül be fogja indítani a minden korábbinál kisebb fizikai méretű, 0,85 colos merevlemezek tömeggyártását. Ezen winchesterek révén jelentős mértékben meg fog nőni a mobil készülékek tárolókapacitása, így például akár már több GB méretű videóanyagok, vagy teljes értékű zenei CD-k is eltárolhatók lesznek rajtuk.

Sajtóértesülések szerint a Toshiba valamikor április-június magasságában kezdi majd meg a 4 GB adattároló kapacitású mobil merevlemezek gyártását. A Toshiba tokiói gyártóüzemében egyébként idén január óta folyik a 2 GB-os kapacitású 0,85 colos winchesterek előállítása: havonta átlagosan 3 ezer darab ilyen termék hagyja el az üzem kapuit.

A Toshibához hasonlóan a dél-koreai székhelyű Samsung is hamarosan megkezdi majd első 4GB-os mini mobil merevlemezének a tömeges gyártását. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világon elsőként a Samsung jelentett be winchesteres mobiltelefont: a tavaly szeptemberben debütált, 800 dolláros SPH-V5400-as modellben egy 1,5 GB-os adattároló kapott helyet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés