Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanás előtt a mobil zenei piac: csengőhangok, dallamcsengők és MP3 zenék minden mennyiségben

Kütyük

Robbanás előtt a mobil zenei piac: csengőhangok, dallamcsengők és MP3 zenék minden mennyiségben

A teljes hosszúságú, CD minőségű zenei letöltések és a dallamcsengő (ring-back tone) szolgáltatások rohamosan növekvő népszerűsége miatt virágzásnak indul a mobil zenei piac.

A Juniper Research piackutató vállalat egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a mobiltelefonos zeneiparban 2009-ben várhatóan már több mint 9,3 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak majd le az ebben a szektorban érdekelt cégek.

Szakértők szerint továbbra is a polifonikus csengőhangok jelentik majd a fő bevételi forrást, azonban ezzel párhuzamosan rendkívül dinamikusan növekszik majd a CD minőségű mobil muzsikák piaca is. Míg az utóbbi szegmensben 2004-ben még csak 20 millió dolláros, addig 2009-ben előreláthatólag már nem kevesebb mint 1,8 milliárd dolláros forgalmat realizálnak majd. Négy év múlva egyébként a hagyományos csengőhangok 4,8 milliárd dolláros, a dallamcsengő szolgáltatások pedig mintegy 2,7 milliárd dolláros éves bevételt jelentenek majd.

Dr. Windsor Holden, a jelentés egyik készítője elmondta, hogy előrejelzések szerint idén körülbelül 39 százalékkal növekszik majd a mobil zenei piac, vagyis 2005-ben várhatóan már 5 milliárd dollár értékben cserélnek majd gazdát mobiltelefonos zenei tartalmak. Rövidtávon Európa, 2007 után pedig az ázsiai régió lesz a piac fő mozgatórugója, ezenkívül pedig érdekesség, hogy 2008-ban már több mint egymilliárd teljes értékű zeneszámot töltenek majd le mobil készülékek segítségével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés