Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási e-mailkapacitás a Yahoo-nál is

Kütyük

Óriási e-mailkapacitás a Yahoo-nál is

Az amerikai internetes vállalat hatalmasra, 1 GB-nyira növelte felhasználói postafiókjainak méretét.

Minden tavaly tavasszal kezdődött, amikor a Google bejelentette, hogy beindítja Gmail szolgáltatása tesztelését, mely 1 GB-os tárhelykapacitást kínál az e-maileknek. Ezért cserébe az internetezők az egymásnak küldözgetett elektronikus üzenetek szövegére alapuló reklámhirdetéseket kaptak, ám ez nem különösebben zavarta a felhasználókat. Ezt természetesen a riválisok sem hagyhatták szó nélkül, és megfordult az eddigi tendencia: a nagyobb cégek sorra jelentették be, hogy megnövelik postafiókjaik kapacitását.

A piac egyik komoly szereplője, a Yahoo 4 MB-ról először 100, majd 250 MB-osra hizlalta az egy felhasználóra jutó elektronikus üzenettárolás kapacitását, amit a minap 1 GB-ra növelt. Legalábbis szóban, mert a tényleges bővülésre április végéig várni kell; a Yahoo akkor kezdi el frissíteni az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást. A cég közlése szerint körülbelül két hétig fog tartani, míg a Yahoo Mail felhasználóinak mindegyike megtapasztalhatja a változást.

Mindez bizonyára annak a következménye, hogy a Google nemrég bejelentette: az eddig csak kevesek által használható Gmail szolgáltatását véletlenszerűen kezdi el kínálni a weboldalára ellátogató internetezők számára – elvileg tehát már akárki nyithat postafiókot az USA-beli cégnél. Többek szerint ez a lépés azt jelenti, hogy a vállalat közel egy éves tesztidőszak után a nagyközönség számára is elérhetővé teszi a szolgáltatást. Természetesen a Yahoo képviselői visszautasították az arra utaló feltételezéseket, hogy ez állt volna döntésük hátterében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés