Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon hívásainak lekövetése révén ölték meg a csecsen szakadárok vezérét

Kütyük

Mobiltelefon hívásainak lekövetése révén ölték meg a csecsen szakadárok vezérét

Aszlan Maszhadovot, a csecsen szakadárok vezérét mobiltelefonos lekövetés segítségével sikerült megölni.


Samil Baszajev, csecsen hadúr egy a szeparatisták internetes oldalán megjelent közlemény szerint úgy véli, hogy az orosz biztonsági erők úgy találtak rá Maszhadovra, hogy meghatározták a mobil készülékéről indított hívások pontos pozícióját. Miután a csecsen szakadárok tavaly tárgyalásokat kezdtek az orosz állammal, Maszhadov minden nap rendszeresen felhívta a tengerentúli és otthon tartózkodó bajtársait, így a sok hívás miatt nem volt nehéz rátalálni a vezérre.

˝Maszhadov egyedül úgy maradhatott életben, hogy folyton rejtőzködött, azonban elkövetett egy nagy és egyben végezetes hibát: rendkívül gyakran mobiltelefonált˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Baszajev. ˝Maszhadov közeli ismerősei között nem voltak árulók, és bizton állíthatom, hogy a fejére kitűzött 10 millió dolláros vérdíjból 5 milliót Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági erők első embere, 5 milliót pedig helyi segítői fognak kapni˝ – tette hozzá a hadúr.

Az orosz biztonságiak csak annyi kommentárt fűztek az ügyhöz, hogy az elfogásban azon lakosok is komoly segítséget jelentettek, akik információt szolgáltattak Maszhadov tartózkodási helyéről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés