Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb szélsebes 3,5G mobil teszteket hajtott végre az LG

Kütyük

Újabb szélsebes 3,5G mobil teszteket hajtott végre az LG

A sikeres európai tesztelést követően az LG Electronics nemrégiben Észak-Amerikában is végrehajtott egy tesztet vadonatúj 3,5G mobil készülékével.

Az LG Electronics bejelentette, hogy sikeres próbaüzem-demonstrációt tartott a 3,5 G nagysebességű adatátvitel terén a CTIA Wireless 2005-ös kiállításán – amelyet New Orleansban rendeztek meg március 14. és 16. között -, felhasználva egyrészt a Lucent Technology által kifejlesztett 14 Mbps letöltést támogató WCDMA rendszert, másrészt a saját fejlesztésű kereskedelmi HSDPA-val felszerelt mobiltelefonját.

Az LG Electronics több új 3G szolgáltatással egyetemben sikeresen mutatta be HSDPA mobilkészülékét, amely egy webszerverre épülő 14 Mbps adatátviteli környezetben nagy sebességgel képes letölteni DVD filmeket és nagy kapacitást igénylő multimédiás zenei tartalmakat is.

A modell megfelel annak a típusnak, amelyet a Nortel laboratóriumában március 6-án a világon elsőként sikerrel teszteltek. A Qualcomm MSM 6275chipjével felszerelt készülék az első multi-mode mobil, amely nemcsak a 3G-s WCDMA platformot, hanem a 2G-s GSM, a 2,5 G-s GPRS és a 2,75 G-s EDGE platformokat is képes használni. A cég sikeres európai és amerikai tesztjei igen ígéretesek, ami a WCDMA piacot illeti.

A kereskedelmi HSDPA szolgáltatás, amely a 4G-s multimédiás technológia előfutára és a 3G mobilszolgáltatások kifejlesztését készíti elő, 2006-ban kerül bevezetésre elsőként Koreában, Európában, az USA-ban és más WCDMA szolgáltatással rendelkező országokban, miután a hálózatokat – várhatólag 2005 második félévében – a megfelelő szintre fejlesztették .

A HSDPA szolgáltatás, amely másodpercenként maximálisan 14 Mbit adatátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis hétszer olyan gyors, mint az EVDO szolgáltatás és ötször olyan gyors, mint a ma létező WCDMA, egyenletesebb kép- és hangátvitelt tesz lehetővé – azaz a videotelefóniát – és képes egyidejűleg még nagy mennyiségű multimédiás tartalom letöltésére is. A HSDPA szolgáltatás lehetővé teszi továbbá nagysebességű vezeték nélküli Internet kapcsolat létesítését mobiltelfonon, PDA és laptopon keresztül mialatt a buszon, a metrón, vagy a vonaton utazunk.

A HSDPA nagy valószínűséggel ez év második felében kerül majd bevezetésre az USA legnagyobb WCDMA mobilszolgáltatója, a Cingular által, és az amerikai piac nem kis várakozással tekint a HSDPA szolgáltatás bevezetése elé.

Miután a Cingular egyes számú mobiltelefon beszállítójává választotta az LG Electronics-ot 2004 decemberében és az LG kitartóan vezeti HSDPA mobilpiacot, a cég késznek érzi magát arra, hogy megnövelje jelenlétét az észak-amerikai 3G és 3,5G piacon is.

Az LG Electronics sikeresen felel meg a helyi 3G szolgáltatóknak saját fejlesztésű HSDPA rendszerével és sikerrel tör be a tengerentúli piacokra is, olyan globális 3G rendszerek gyártóival, mint a Lucent és a Nortel akikkel a siker érdekében együttműködésben teszteli és fejleszti a HSDPA hálózatokat. Ezen hálózati fejlesztések a HSDPA mobilkészülékek gyors technológiai előretörését teszik lehetővé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés