Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tökéletes mobil kémkamera: távirányítható, önjáró Bluetooth minirobot a Sony Ericssontól

Kütyük

Tökéletes mobil kémkamera: távirányítható, önjáró Bluetooth minirobot a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson a hannoveri CeBIT szakkiállításon rántotta le a leplet a ROB-1 névre keresztelt különleges mobil kiegészítőről.


A Sony Ericsson ROB-1-et Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mobiltelefonról lehet távirányítani, a saját kerekekkel felvértezett kis masina a kívánt pozícióba halad, majd pedig ott fényképeket, illetve videófelvételeket készít.

A sci-fi filmekbe illő eszköz igen csak fürgén mozog, ugyanis másodpercenként akár 20 centimétert is képes megtenni, tömege pedig körülbelül 1 kilogramm. A 110 milliméter magas ketyere lelke nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő Dragonball mikroprocesszor, illetve egy 640×480 pixeles (VGA) felbontású fotók készítésére alkalmas miniatűr digitális fényképezőgép. Az elkészült felvételek a 2 MB méretű belső memóriában tárolódnak el. A kamera optikája 90 fokos szögben dönthető.

A Sony Ericsson ROB-1 a Sony Ericsson féle P900-as és P910i típusjelű okostelefonokról irányítható, de ezenkívül bármilyen más mobiltelefonról is, mely megfelelő Java Bluetooth API JSR-82 támogatással rendelkezik. A kis fényképezős robotból egyébként Bluetooth kapcsolaton, illetve USB interfészen keresztül nyerhetők ki az elkészült felvételek.

A gyártó képviselői elmondták, hogy a Sony Ericsson ROB-1 várhatóan valamikor idén ősszel jelenik majd meg a piacon, az árral kapcsolatban azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés