Connect with us

Hirdetés

technokrata

Micronet vezeték nélküli csomag

Kütyük

Micronet vezeték nélküli csomag

Napjainkban egyre elterjedtebbé válnak a vezeték nélküli hálózatok. Szinte nincs olyan hálózati eszközöket gyártó márka, akinek termékpalettáját lassan szinte nagyobb részben nem ezek a hardvereszközök tennék ki. Voltaképpen semmi varázslat nincs az egészben, egyszerű és szinte ugyanolyan hálózatokról van szó, mint a közismert vezetékes testvéreik, csak rádióhullámok segítségével történik a kommunikáció. Ennek működéséből adódóan hatótávolságuk limitált, és az adott adatcsatorna sávszélessége sem éri el a vezetékes típusokét, viszont nem kell irodánkat vagy otthonunkat behálóznunk ahhoz, hogy kényelmes kapcsolatot biztosítsunk egymás között.


AP ˝bridge˝-dzsel nagyobb de sokrétűbb
Az általam tesztelt Micronet készülékek is ezeket a szabványokat használták, típusuktól függően változóan. Mostanra annyira leestek az árak, hogy tulajdonképpen bárki megengedheti magának, hogy lecserélje már meglévő vezetékes hálózatát vezeték nélkülire (amennyiben ez indokolt lehet), hiszen azok lassan olyan értéken beszerezhetők, mint pár éve a vezetékes testvéreik. A Micronet is ezeknek terjedését segíti, hiszen nem drága márkáról van szó, ami viszont nem negatívum és nem a megbízhatatlanság jelképe, mint ahogy azt látni is fogjuk.
Nézzük őket sorjában (nettó árak):- SP912 v3 – b szabványú Access Point beépített ´bridge´ funkcióval: ~39000 Ft- SP918GK – g szabványú Access Point: ~15000 Ft- SP916GK – g szabványú Broadband Router: ~17000 Ft- SP906GL – g szabványú PCI hálózati kártya: ~9000 Ft- SP908GK – g szabványú PCMCIA hálózati kártya: ~5000 Ft- SP923-200 – b szabványú 23 dB-es jelerősítő: ~12000 Ft



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés