Connect with us

Hirdetés

technokrata

170 Mbps az elektromos vezetékeken

Kütyük

170 Mbps az elektromos vezetékeken

Három japán szórakoztatóelektronikával foglalkozó cég létrehozott egy olyan technológiát, mellyel nagy sávszélességű Internet-kapcsolatok biztosíthatók az elektromos hálózaton.

A Sony, a Mitsubishi és a Matshushita által birtokolt Panasonic együtt jelentették be, hogy létrehozták a SECA villamosvezeték szövetséget. Amint az a hannoveri Cebiten elhangzott, a szövetség egy olyan rendszert volt képes kifejleszteni, mely másodpercenként akár 170 megabit továbbításával is meg tud birkózni. Mindezt Ingo Chmielewski, a Panasonic egyik kutatója közölte Németországban, aki azt is elárulta, hogy a technológia már jelenleg is elérhető, bemutatkozása pusztán a kormányzati szabályozásoktól függ.

Létezik egy másik, hasonló célból összetömörült társaság is, ez a HomePlug névre hallgat. Habár a többek között a Sharpot is magába foglaló szervezet már korábban képes volt arra, amiről a SECA pár nappal korábban beszámolt, ugyanazt csak jóval lassabb sebesség, mindössze 14 Mbps-os adatátvitel mellett tudták biztosítani. A két technológia (természetesen) nem kompatibilis egymással – mindez azért is érdekes, mert a Sony ebben a társaságban is képviselteti magát.

Arra a kérdésre, hogy a három vállalat most miért kezdett formátumháborúba, és fejlesztett saját, a korábbi megoldással inkompatibilis rendszert, Chmielewski lakonikusan csak annyit válaszolt: „Szerintünk a mi technológiánk jobb.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés