Connect with us

Hirdetés

technokrata

ADSL kapcsolatokat megszégyenítő új mobil adatátviteli sebességrekord

Kütyük

ADSL kapcsolatokat megszégyenítő új mobil adatátviteli sebességrekord

Az Ericsson új mobiltelefonos adatátviteli sebesség rekordot állított fel.

A napokban az Egyesült Államokbeli New Orleans-ban megrendezett CTIA Wireless telekommunikációs szakkiállítás keretein belül a svéd vállalat egy olyan HSDPA Phase 2 rendszerrel rukkolt elő, mellyel nem kevesebb mint 11 Mbit/s-os sávszélességet lehet elérni. A rekordkísérlethez egyébként egy kereskedelmi WCDMA hálózatot használtak alapnak, ezenkívül pedig a fejlesztők elmondták, hogy a HSDPA Phase 2 laboratóriumi körülmények között akár 14 Mbit/s-os adatátviteli sebességre is képes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile és a Vodafone az ugyancsak a napokban megrendezett hannoveri CeBIT szakvásáron mutatta be első HSDPA fejlesztéseit, melyek mintegy 2-3 Mbit/s-os sebességet biztosítottak, vagyis jelentősen túlszárnyalták a legtöbb jelenlegi vezetékes ADSL szolgáltatás sávszélességét. Az említett két mobil operátor várhatóan a jövő esztendő első felében indítja majd be első kereskedelmi HSDPA szolgáltatásait. Hazánk viszonylag távol áll a HSDPA bevezetésétől, hiszen egyelőre még az UMTS rendszereket is csak tesztelik a cégek.

A 3,5G-nek is nevezett HSDPA a harmadik generációs (3G) mobil UMTS továbbfejlesztése, amely még nagyobb sebességgel képes a csomagkapcsolat információk továbbítására. Az új technológia használhatóvá tétele érdekében az UMTS bázisállomásokat különleges hardver és szoftver komponensekkel látják el. Ennek révén a jövőben még inkább felgyorsulnak az olyan, nagy mennyiségű adatot használó alkalmazások, mint például a zeneszámok és videók letöltése vagy az Internet böngészése UMTS-sel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés