Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsan elavuló 3G mobilok: a Samsung és az LG már 3,5G készülékeket mutat be

Kütyük

Gyorsan elavuló 3G mobilok: a Samsung és az LG már 3,5G készülékeket mutat be

Miközben a legtöbb európai és amerikai gyártó még csak nemrégiben adta ki első 3G mobiljait, a dél-koreai riválisok máris vadonatúj 3,5G modellekről rántják le a leplet.

A Samsung és az LG a napokban nagyjából egyszerre jelentette be, hogy előrehaladott 3,5G, vagyis HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) fejlesztésekkel rendelkezik. Mint ismeretes, a 3,5G mobil technológia révén akár 14 Mbps-os adatátviteli sebesség is elérhető, szemben a 3G (UMTS) által jelenleg biztosított ˝szerény˝ 384 Kbps-os sávszélességgel.

A Samsung munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a vállalat elkészítette első HSDPA támogatású mobiltelefonját, melyet a nagyközönség először a németországi Hannoverben megrendezendő CeBIT 2005 szakkiállítás keretein belül tekinthet meg. A dél-koreai vállalat szerint minden esély meg van arra, hogy ez az újgenerációs készülék még az idei esztendőben megjelenjen a kereskedelmi forgalomban. ˝Felgyorsítottuk HSDPA fejlesztéseinket, ennek köszönhetően a mobilosok a vártnál korábban élvezhetik majd az új technológia előnyeit˝ – nyilatkozta Lee Ki-tae, a Samsung telekommunikációs részlegének elnöke.

Az LG ezzel párhuzamosan arról számolt be, hogy sikeres teszteket folytatott le saját fejlesztésű HSDPA mobil készülékei, illetve infrastruktúrája segítségével. A cég munkatársai nagyméretű DVD filmeket, játékokat és kiváló minőségű zenei állományokat töltögettek le az újgenerációs telefonok segítségével, ráadásul ezen tesztek egy része nem is a távoli Ázsiában, hanem Európában zajlott le.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés