Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Push To Talk utódja már mobil videókonferenciát is lehetővé tesz

Kütyük

A Push To Talk utódja már mobil videókonferenciát is lehetővé tesz

Míg hazánkban egyelőre még a Push To Talk (PTT) technológia sem használható, addig a Samsung már ennek az utódját is bejelentette.


Mint ismeretes, a Push To Talk lényegében walkie-talkie szerű szolgáltatásokkal vértezi fel a hagyományos mobiltelefonokat, vagyis segítségükkel hívásfelépítés nélkül, egyetlen gombnyomásra közvetlen hangkommunikációs kapcsolat építhető ki a kettő, vagy éppen több hívófél között. Ez esetben a hangforgalom GPRS-en, vagy éppen EDGE-en keresztül adatként továbbítódik.

A dél-koreai székhelyű Samsung a Push To Talk kiterjesztéseként jelentette be legújabb technológiáját, a Push To All-t (PTA), mely révén immár nem csak beszélgetések, hanem akár videókonferenciák is lebonyolíthatóak. A Push To All kompatibilis készülékkel rendelkezők hallhatják és egyben láthatják is egymást, ezenkívül pedig minden korábbinál könnyebben és gyorsabban cserélhetnek egymás közt digitális fényképeket, vagy éppen MP3 zeneállományokat.

A Samsung hamarosan egy olyan újgenerációs, PTA támogatású mobiltelefonnal kíván megjelenni a piacon, mely GPRS, EDGE, UMTS és Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokban egyaránt használható lesz. A készülék debütálásának pontos időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés