Connect with us

Hirdetés

technokrata

ADSL sebességű mobil szolgáltatások a T-Mobile-tól: jön a HSDPA!

Kütyük

ADSL sebességű mobil szolgáltatások a T-Mobile-tól: jön a HSDPA!

A T-Mobile tovább gyorsítja a már amúgy sem éppen lassúságáról híres UMTS (3G) mobil hálózatot: a vállalat munkatársai az elmúlt hetekben Németországban sikeres HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) teszteket folytattak le.

A magenta színekben pompázó szolgáltató nem laboratóriumi körülmények között próbálgatta a 3,5G-nek is nevezett technológiát, hanem teljesen életszerű körülmények között fogta vallatóra azt: a cég mérnökei Berlinben autóba ültek és notebookjaik segítségével nagy felbontású, kiváló minőségű videóanyagokat néztek mobiltelefonos kapcsolaton keresztül.

A tesztelők az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az autóban használt HSDPA terminál és a megfelelően felkészített bázisállomások közötti adatátviteli sebesség elérte az 1 Mbit/s-ot. Mint ismeretes, az UMTS technológia maximum 384 Kbit/s-os sávszélességet képes biztosítani, a HSDPA révén viszont adott esetben akár több Mbit/s-os sebességet is el lehet érni. Magyarul a HSDPA már a vezetékes ADSL kapcsolatokéhoz hasonló, vagy akár annál is gyorsabb internetezést tesz lehetővé.

Amennyiben minden jól megy, akkor már a jövő esztendő elején be fog indulni a kereskedelmi HSDPA szolgáltatásunk – nyilatkozta Joachim Horn, a T-Mobile Deutschland technikai igazgatója. A T-Mobile hazánkban valamikor az idei évben kívánja elindítani 3G szolgáltatásait, melyek tesztelése Budapesten már javában folyik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés