Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl a 3G-n: a Siemens élő UMTS-Turbo bemutatót tartott

Kütyük

Túl a 3G-n: a Siemens élő UMTS-Turbo bemutatót tartott

A Siemens-nek elsők között sikerült február elején egy HSDPA hálózaton keresztül adatátvitelt bemutatni, mégpedig egy notebookra, melynek PCMCIA-slotjába HSDPA-kártyát dugaszoltak.

A HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) az UMTS következő fejlesztési lépését jelenti. A HSDPA-képes Node B 880, a Siemens NEC 3G WCDMA bázisállomások harmadik generációjának terméke 2 Mbit/s sebességgel vitt át adatokat a notebookra.

Az ˝adat-turbó˝ élő bemutatója PC kártyával a 3GSM Világkongresszuson történt. 2005 második félévétől a Siemens end-to-end HSDPA-megoldása kereskedelmi használatra is rendelkezésre áll. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Siemens ezen a rendezvényen jelentette be első 3,5G adatkártyáját. A Siemens DC10 nem csak az UMTS (3G), hanem a még annál is jelentősen nagyobb sebességet biztosító HSDPA (3,5G) technológiával is kompatibilis. Lothar Pauly, a Siemens Communications vezetője a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az új adatkártyával adott esetben akár 3 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. Összehasonlításképp, a jelenlegi vezetékes DSL internet kapcsolatok legtöbbje csak 0,5-1 Mbit/s-os sávszélességet biztosít az előfizetők számára.

A Siemens DC10 a világ legtöbb régiójában használható, és a GSM/GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA technológiák mindegyikét támogatja. A várható árral kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés