Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mint 1 milliárd kép a Google adatbázisában

Kütyük

Több mint 1 milliárd kép a Google adatbázisában

Az USA-beli internetes kereséssel (is) foglalkozó vállalat digitális képek felkutatására szakosodott szolgáltatása hihetetlen mennyiségű állományt indexelt már be.

Habár a Google őrzi vezető pozícióját a webes keresők területén, a konkurencia (mint például a Microsoft vagy a Yahoo) nem tétlenkedik. Éppen ezért a vállalatnak tovább kell folytatnia expanzióját, ezzel kapcsolatban pedig nemrég tettek egy bejelentést. Amint azt a Zdnet ausztrál részlegének elmondta a cég egyik képviselője, a Google nemrég lépte át a 8 milliárd lapos indexméretet, azaz napjainkban több mint 8 milliárdnyi oldalt lehet megtalálni a keresőmotor használatával.

Ebben külön kiemelt pozíciója van a képkereső szolgáltatásnak, mely szintén mérföldkőhöz érkezett: az indexelt képek száma immáron meghaladja az egymilliárdot (pontosabban már 1,2 milliárdnál „járnak”). Ez nem kis teljesítmény, de a már fent említett versengés miatt mégsem ülhet nyugodtan a babérjain a vállalat. Legutóbb ezirányban a Google Video kifejlesztésével és nyilvánosságra hozásával tett lépéseket; a januárban bemutatott szolgáltatás révén a nagyobb USA-beli televízió csatornák adásai között lehet keresgélni.

Craig Silverstein, a cég technológiai igazgatója (és egyben az első hivatalos alkalmazottja) kifejtette, hogy a Google hosszútávú tervei között nemcsak a már publikált tartalmak indexelése, hanem a korábbak nem kereshető tartalmak (például nyomtatott katalógusok) „online-osítása” is szerepel. Ezen túl csöndben elindították a virtuális térképes tájékozódást nyújtó szolgáltatásukat is, mely a legtöbb, hasonló webhellyel szemben extra lehetőségeket is nyújt az érdeklődőknek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés