Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Áramszünet” Az MSN Messengernél

Kütyük

„Áramszünet” Az MSN Messengernél

Világszerte kimaradó szolgáltatásról számoltak be az MSN Messenger felhasználói kedden.

A Microsoft kedd este volt képes megszüntetni azt a problémát, ami a szolgáltatás használatának fennakadását okozta. Ez nem csak helyi jellegű gondokat okozott, hanem szerte a világon tapasztalhatták a felhasználók (itt, Magyarországon is). A redmondi vállalat szóvivője nem kívánt részletekbe menni a hiba természetét illetően, s azt sem közölte, hogy mit tett a Microsoft az üzemzavar elhárítása érdekében. Egy korábbi közlemény szerint egy izolált problémáról volt szó, amint az adatközpontban fedeztek fel.

A felhasználók panaszai először hétfőn kezdtek feltünedezni, aztán egyre jobban elárasztották a fórumokat. Érdekes összefüggés, hogy a Bropia nevű féreg ehhez képest alig pár nappal korábban kezdett terjedni az Interneten – egészen pontosan az MSN Messengeren – keresztül. Az amerikai vállalat szóvivője visszautasította azokat a spekulációkat, melyek az üzemzavart a digitális kártevővel társították össze.

Nem ez az első eset, hogy komoly hibákat produkál a szolgáltatás: legutoljára tavaly októberben okozott kommunikációmentes órákat egy üzemzavar. Azt megelőzően márciusban közel egy héten át kisebb-nagyobb fennakadásokat tapasztaltak azok, akik nem valamelyik alternatív üzenőklienst használnak csevegésre. Ennek oka egyébként a Passport szolgáltatásba való bejelentkezési nehézségekben volt kereshető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés