Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilosok SMS adományokkal segítik a cunami károsultjait

Kütyük

A mobilosok SMS adományokkal segítik a cunami károsultjait

A mobiltelefonos előfizetők mostanság világszerte jelentős összegű adományokat adnak össze az ázsiai cunami áldozatok számára.


Konkrét példát tekintve, az olasz mobilosok az elmúlt néhány napban több mint 11 millió eurót, vagyis mintegy 15 millió dollárt adományoztak a természeti katasztrófa károsultjainak. Olaszországban a négy mobiltelefonos szolgáltató és a nagyobb televíziós csatornák közös kampányba fogtak: meghirdettek egy speciális telefonszámot, melyre SMS-t küldve mindenki 1 euróval támogathatja a szerencsétlenül járt embereket.

Hasonló akcióba kezdtek Németországban is. A Brandenburgi Kapunál tartott nagyszabású újévi rendezvényen közhírré tettek egy telefonszámot, melyre SMS-t küldve az UNICEF számára lehet adományokat juttatni. Spanyolországban a Telefonica Móviles egy külön erre a célra létrehozott telefonszámára lehet 0,90 eurós SMS adományokat eljuttatni. Ugyanilyen kampányt indított ezenkívül a legnagyobb portugál mobil szolgáltató, a TMN, a francia állam által üzemeltetett France Telecom, valamint Szingapúr mindhárom mobil operátora.

A legnagyobb mobiltelefon gyártóként jegyzett Nokia munkatársai Helsinkiben bejelentették, hogy a Nokia 300 ezer euróval támogatja a Nemzetközi Vörös Keresztet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés