Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mobiltelefonos spam, mint e-mail spam

Kütyük

Több mobiltelefonos spam, mint e-mail spam

Dél-Koreában ma már jelentősen több kéretlen szöveges üzenetet, vagyis spamet kapnak a mobiltelefon előfizetők, mint az asztali számítógépet használók.

Egy a KISA (Korea Information Security Agency) által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy míg az idei esztendő első tíz hónapjában 78.063, elektronikus levelekben számítógépekre érkező spamet regisztráltak, addig ugyanezen időszakban a mobil spamek száma nem kevesebb mint 244.151 volt. Összehasonlításképp, 2002-ben még csak 4.864, 2003-ban pedig 36.013 mobil spamet jegyeztek fel.

2004-ben eljutottunk oda, hogy már több a mobiltelefonos, mint az e-mail spam, és sajnos minden jel arra mutat, hogy a jövőben is folytatódni fog a mobil készülékekre érkező kéretlen üzenetek térnyerése – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az állami kézben lévő KISA egyik vezető munkatársa. A mobiltelefonos spamnek egyébként két fajtája létezik: az egyik változat rövid szöveges üzenetben, SMS-ben érkezik, a másik pedig ASR (Automatic Response System) technológiát használva hagyományos hanghívásként.

Dél-Korea második legnagyobb Internet szolgáltatója, a Hanaro Telecom nemrégiben több mint 130 nagy számítógépes spammer működését lehetetlenítette el, ami jelentősen visszavetette az e-mailben érkező kéretlen üzenetek, reklámok térnyerését.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés