Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben a mobilokra szánt teljes hosszúságú mozifilmek és TV műsorok

Kütyük

Érkezőben a mobilokra szánt teljes hosszúságú mozifilmek és TV műsorok

Egy bizonyos Rok Entertainment Group nevezetű cég olyan új technológiával rukkolt elő, mely teljes hosszúságú mozifilmeket és televíziós műsorokat honosít meg a különböző mobiltelefonokon.

Az apró chipekre és memóriakártyákra épülő új technológia a fejlesztők szerint mini DVD lejátszókká varázsolja majd a mobil készülékeket. A Rok Entertainment Group munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az MMC (MultiMediaCard) kártyákon tárolt videóanyagok számos előnnyel rendelkeznek a streaming videókhoz képest, megtekintésük ugyanis nem generál drága adatforgalmat, egymás után többször is megnézhetők, ráadásul a minőségűk is jelentősen jobb.

˝Természetesen mi sem gondoljuk azt, hogy a mobiltelefon tulajdonosok egyvégtében megnéznek majd egy kétórás mozifilmet, viszont a technológia immár adott, hogy például a reggeli buszon megtekintsék a film első 20 percét, ebédszünetben a második 20 percet, hazafelé pedig a következő 20 percet. A mobil készülékek kijelzői egyre nagyobbak és egyre szebb képet biztosítanak, ezenkívül pedig a mobil hangrendszerek is sokat fejlődtek az utóbbi időkben, tehát megkezdődött a mobil videózás kora˝ – nyilatkozta Jonathan Kendrick, a Rok Entertainment Group vezérigazgatója.

Kendrick elmondta, hogy a Sony BMG-vel, a Sanctuary-vel és az Eagle Records-szal előrehaladott tárgyalások folynak különböző mobil zenetartalmakkal kapcsolatban is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés