Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl a 3G-n: villámgyors HSDPA technológia az Ericssontól

Kütyük

Túl a 3G-n: villámgyors HSDPA technológia az Ericssontól

Az Ericsson bemutatta a video streaming és HSDPA technológián alapuló, nagysebességű letöltésre kifejlesztett, mobil szélessávú interneten keresztüli letöltési megoldását.

A bemutató egy élő WCDMA (3G) rendszer segítségével valós forgalmazás közben a China PT Expo Comm rendezvényen tekinthető meg Pekingben, október 26-30. között.

A WCDMA (3G) technológiára kifejlesztett HSDPA technológia jelentősen megnöveli a mobil letöltési sebességét, elérve akár a 14 Mb/s-ot is – ezzel mintegy megháromszorozva a rendszer kapacitását és javítva a végfelhasználó által tapasztalt minőséget.

Az Ericsson meggyőződése szerint jelentős igény van szélessávú hozzáférésre, hiszen a laptop-ok elterjedtsége együtt jár a mobilitás igényével és a nagy területet lefedni képes WCDMA hálózatok már ma is kecsegtető üzleti lehetőséget kínálnak a szolgáltatóknak. A WCDMA szélessávú internet-hozzáférés lehetővé teszi az időbeli és helybéli kötöttségtől mentes munkavégzést, egyszerűsíti a vállalati kapcsolattartást a modern végberendezések és laptop-ok használatával. Üzletfelek és magánemberek is bármikor elérhetik az internetet, a vezetékes szélessávú technológiánál megszokott sebességhez hasonló sávszélességben.

Az Ericsson rendelkezik a legtöbb, a WCDMA szolgáltatáshoz szükséges megoldás szabadalmi jogával és előrejelzések szerint a 2004-ben megvalósuló WCDMA szolgáltatások fele Ericsson berendezésekre épül. A WCDMA megvalósítása egybeesik az Ericsson hagyományos törekvésével, miszerint jövőálló termékeket kínál a legkorszerűbb technológiára építve, jelentős mértékben hozzájárulva azok szábványkénti elfogadtatásához. Az Ericsson 2000 óta szállít WCDMA termékeket, melyek könnyen átalakíthatók és alkalmassá tehetők a HSDPA szolgáltatásra.

Ericsson HSDPA rendszerek 2004. második negyedéve óta már működnek, mérve a végpontok közti teljesítmény-mutatókat. 2004-2005 során az Ericsson számos kísérleti folyamatban vett és vesz majd részt ügyfeleivel együttműködve. Várakozások szerint a HSDPA 2005 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés