Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teret nyernek az egyre nagyobb tudású 3G mobilok

Kütyük

Teret nyernek az egyre nagyobb tudású 3G mobilok

Az UMTS európai térnyerésének köszönhetően jelentős mértékben javulnak a harmadik generációs mobiltelefonok eladási mutatói.


Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy, míg 2003-ban még csak 4 millió, addig idén év végén már több mint 15 millió 3G mobilt fognak használni világszerte.

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az UMTS/WCDMA mobilok második hulláma most jelenik meg a piacon. Ezen mobiltelefonok továbbfejlesztett kijelzőt, nagy teljesítményű alkalmazás és multimédia processzort, fejlett videó enkódolási és grafikus funkciókat, nagy kapacitású memóriát, valamint a korábbi egy helyett immár két beépített digitális fényképezőgépet tudhatnak magukénak. Néhány újabb harmadik generációs készülékben már GPS modul és Wi-Fi kontroller is helyet kapott.

A mostanság debütáló 3G mobilok a korábbiaknál fejlettebb chipsetekre épülnek, ennek köszönhetően nagyobb teljesítményűek, kevesebbet fogyasztanak (3 órás beszélgetési idő, 200 órás készenléti idő), valamint kisebb mérettel rendelkeznek. Egyes felmérések szerint a legmodernebb 3G telefonokban már 30 százalékkal kevesebb alkatrész van, mint a korábbi modellekben, ráadásul az újabb telefonok ára jelentősen kedvezőbb.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés