Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia SD kártyával bővíti flash memóriakártyáinak portfolióját

Kütyük

A Nokia SD kártyával bővíti flash memóriakártyáinak portfolióját

A Nokia bejelentette, hogy a termékeihez biztosított flash memóriakártyák kínálatának bővítése céljából tagságért folyamodott az SD Card Association-hoz, illetve licensz-megállapodást írt alá az SD memóriakártyák Nokia készülékekben történő használatáról.

A Nokia továbbra is támogatja a Nokia készülékeken széles körben elterjedt multimédiakártyák (MMC) alkalmazását.

Az SD memóriakártyák a Nokia cserélhető memóriakártya-kínálatának értékes kiegészítését jelentik, hiszen az SD-kártyák már elterjedtek a mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek, videokamerék, digitális noteszok (PDA-k), nyomtatók, televíziókészülékek, és az egyéb háztartási elektronikai cikkek piacán. A Nokia részvétele az SD Card Association-ben hozzájárul majd az olyan SD-kártyák kifejlesztéséhez, amelyek a mobilkészülékek számára optimális teljesítményt és kapacitást biztosítanak, emellett megfelelő méretben készülnek.

„Digitális konvergencia-stratégiánk szempontjából természetes lépés, ha vezető technológiák átvételével hozunk létre új, vonzó mobilkészülékeket és szolgáltatásokat. Az SD-, és az MMC-kártya most és a jövőben is egyaránt lényeges alkotóeleme marad termékeinknek. Mindkettő egyértelmű előnyökkel bír. Az MMC-kártyát kifejezetten a mobiltelefonokhoz fejlesztették, és nyílt szabványokon alapul, tehát használata esetén nem merülnek fel jogdíjból fakadó költségek. A világszerte megvásárolható SD-kártyákkal zökkenőmentesen bonyolíthatjuk le a piac SD-képes termékei közötti digitális adatforgalmat. A fogyasztók egyre gyakrabban keresik az SD-kártya technológiát használni képes mobileszközöket” – mondta Timo Poikolainen, a Nokia Technology Marketing üzletágának alelnöke.

Az SD Card Association a közelmúltban hozta létre a Mobile Phone Task Force csoportot, amelynek feladata az SD memóriakártyák mobilkészülékes alkalmazásának bővítése. A szövetséghez való csatlakozással a Nokia hozzájárulhat a jövő SD flash kártyájának szabványosítási munkájához. ˝A jelenleg zajló digitális konvergencia-folyamat élére a mobilkészülékek álltak, így fokozatosan nő a nagy mennyiségű, digitális tartalom mobiltelefonos tárolását megoldó memóriakapacitás iránti igény. A célunk ezért az, hogy a jövőbeli SD szabványok fejlesztése a mobilkészülék-iparág igényeinek figyelembe vételével történjen˝ – jegyezte meg Timo Poikolainen.

Az SD memóriakártya egy körülbelül bélyeg nagyságú, cserélhető adattároló. Az SD Card Association 2000-ben a Matsushita Electric, a SanDisk, és a Toshiba által alapított, nyílt, iparági szabványügyi testület, amelyet több mint 700 vállalatból álló konzorcium támogat. A szövetség célja az SD memóriakártya-alkalmazások, valamint a kapcsolódó termékek műszaki és specifikációs szabványainak kidolgozása, illetve az SD memóriakártyák sokrétű használatának széles körű elterjesztése.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés