Connect with us

Hirdetés

technokrata

OLED kijelzőt kapott a Sony legújabb kéziszámítógépe

Kütyük

OLED kijelzőt kapott a Sony legújabb kéziszámítógépe

A Sony bejelentette legújabb kéziszámítógépét, a CLIE PEG-VZ90 típusjelzésű készüléket, mely elsősorban OLED technológiájú kijelzőjéről ismerszik meg.


A 108 milliméter hosszú, 87 milliméter széles és 23 milliméter vastag újdonság elég súlyos darab, hiszen tömege nem kevesebb mint 270 gramm. A vízszintes használatra optimalizált PDA kijelzője némileg felcsúsztatható, ugyanis ekkor bukkan elő az ötirányú navigációs gomb, valamint az eddig megszokott négy helyett hat darab alkalmazás gomb.

A CLIE PEG-VZ90 kijelző panelje egy igaz csúcskategóriás darab: OLED technológia, 480×320 pixeles felbontás, 16 bites színmélység. A jelenleg széles körben használatos LCD-ktől eltérően az OLED kijelzők nem igényelnek háttérvilágítást, mert az egyes pixelek áram hatására saját maguk bocsátanak ki fényt. Az ilyen újgenerációs kijelzők minden korábbinál egyszerűbb felépítésűek, vékonyabbak, könnyebbek, nagyobb fényerejűek és nem utolsó sorban alacsonyabb fogyasztásúak.

A Sony újdonságában ezenkívül egy 128 MHz-es frekvenciájú Handheld Engine mikroprocesszor, 64 MB RAM, 128 MB ROM és egy Wi-Fi (802.11b) kontroller teljesít szolgálatot. A Memory Stick és Compact Flash Type II memóriakártyákkal bővíthető készülék sajnos nem támogatja a Bluetooth vezeték nélküli szabványt. A CLIE PEG-VZ90 ára 820 dollár.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés