Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mint 50.000 előfizető a UPC Magyarországnál

Kütyük

Több mint 50.000 előfizető a UPC Magyarországnál

A legnagyobb hazai kábeles Internet-szolgáltató, a UPC Magyarország Kft. szélessávú Internet-előfizetőinek száma elérte az 50 ezret. A Chello hazai felhasználóinak száma az elmúlt egy év során is a nyugat-európai átlag feletti mértékben, több mint 50%-kal növekedett.

Magyarországon az elmúlt években történt fejlesztések nyomán a UPC kábeltelevíziós hálózatai immár 16 településen, több mint 600 ezer háztartás számára teszik lehetővé a szélessávú Internet-kapcsolatot. A kábeles Internet hazai elterjedtségére jellemző, hogy a távközlési hálózatüzemeltetők közül a UPC rendelkezik legnagyobb arányban szélessávú Internet-felhasználókkal.

A piaci adatok szerint a UPC ügyfelei jóval nagyobb százalékban veszik igénybe a szélessávú kábeles Internet-szolgáltatást, mint amilyen mértékben más vezetékes távközlési szolgáltatók előfizetői váltak gyorsinternet-felhasználókká a rendelkezésükre álló hálózaton. (A UPC összes ügyfelének több mint 7%-a, illetve az összes potenciálisan kábelinternetre csatlakoztatható háztartásnak pedig több mint 8%-a Chello-előfizető, míg a Matáv telefonhálózatához csatlakozó ügyfelek esetén ez az arány 5% alatti, az Invitel területén pedig 5%.)

Az idén bevezetett és a legújabb európai szabványnak megfelelő (EuroDOCSIS típusú) műszaki rendszer segítségével a UPC a Chello letöltési sebességét a teljes szolgáltatási területén, minden előfizetője számára a korábbi másfélszeresére (768 kbps-ra) növelte, a feltöltési sebességet pedig a kétszeresére, miközben a szolgáltatás díja nem változott. Így a leggyorsabb típusú lakossági Internet-elérések közül jelenleg Magyarországon a Chello a legszélesebb körben használt szolgáltatás. A Chello ma már akár az otthoni (lakossági) felhasználók számára is a régi telefonmodemes csatlakozásnál csaknem húszszor gyorsabb, 1 megabites (ezer kilobites) Internet-kapcsolatot képes biztosítani, elérhető áron.

Chello Aréna játékszerver

A kábeles szélessávú Internet-kapcsolat a gyorsabb hálózati válaszidőknek (ping) köszönhetően az utóbbi időben különösen kedveltté vált az egyre népszerűbb online játékokat játszók körében. A UPC ezért a közelmúltban, kifejezetten erre a célra, Chello Aréna néven üzembe helyezett egy saját játékszervert is. A játékszerveren jelenleg öt csapatjátékban mérhetik össze tudásukat a felhasználók. A továbbiakban folyamatosan továbbfejlesztik az Aréna játékszervert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés