Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a 3DMark04

Kütyük

Kiszivárgott a 3DMark04

A Futuremark által fejlesztett közkedvelt tesztelőprogram legújabb változata ugyan még csak bétaváltozatban létezik, s az is a nyilvánosság elől elzárt formában, nemrég mégis kiszivárgott az Internetre a szoftver.

Az ismertséget Futuremark néven szerző fejlesztővállalat előbb átnevezte magát MadOnionra, majd ismét felvette a Futuremark nevet. Eközben azonban nem álltak le a fejlesztéssel, és a közkedvelt, a számítógépek 3D-s teljesítményét mérni hivatott 3DMark alkalmazásukon folyamatosan dolgoztak. Legutóbb másfél éve, 2003. februárjában kapott új motort a tesztprogram, akkor már a DirectX 9-es kártyák speciális képességeinek figyelembevételével is kiegészült – ez azonban egybeesett az Nvidia piaci részesedése visszaszorulásának kezdetével. A távol-keleti chipgyártó ezért olyan optimalizálásokat vezetett be a drivereiben, melyek a valós játékok alatt semmi teljesítménytöbbletet nem jelentettek, de a 3DMarkban jelentős ponttöbbletet okoztak az Nvidia kártyáinak. A Futuremark emiatt kénytelen volt kiadni egy olyan patch-et, ami felismerte az Nvidia ˝optimalizálását˝, és ki tudta szűrni.

Reméljük, hasonló incidensek az új változatnál nem merülnek fel; habár a legújabb – még félkész – változat is felhívta már magára a figyelmet. A 3DMark legfrissebb verziójának bétája ugyanis kiszivárgott az Internetre, a D-Cross nevű weboldal szinte azon nyomban készített is egy hét oldalból álló elemzést róla, és számos screenshotot közzétett az alkalmazásból. A fejlesztők természetesen nem örültek ennek, ezért arra kérték a website tulajdonosait, hogy távolítsák el az Internetről a kérdéses cikket, aminek a D-Cross üzemeltetői eleget is tettek. Néhány kép azért fennmaradt az oldalon kívül is, mint például ami itt látható jobbra.

A 3DMark végleges változatának megjelenésére egyébként csak jövőre várható, valószínűleg az első félévben, esetleg, ha minden jól alakul, az első negyedévben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés