Connect with us

Hirdetés

technokrata

Enyhén zsugorodó PDA piac

Kütyük

Enyhén zsugorodó PDA piac

Habár a kéziszámítógép piac az idei esztendő második negyedévben jobban teljesített, mint az első negyedévben, 2003 hasonló időszakához képest némi visszaesésről beszélhetünk.

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a PDA piac a második negyedévben 3,2 százalékkal növekedett az első negyedévhez képest, viszont éves szinten 2,2 százalékos zsugorodás volt regisztrálható.

A piacvezető PalmOne képes volt korábbi pozíciójának megőrzésére, sőt 14,1 százalékkal növelte eladásait. Ennek köszönhetően a vállalat piac részesedése 4 százalékkal növekedett, így pedig elérte a 42 százalékot. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy mindez annak következménye, hogy az első negyedévben minden gyártó, így a PalmOne is elég rossz eladási mutatókat regisztrált. A PalmOne egyébként mindössze 0,6 százalékkal több PDA-t adott el a második negyedévben, mint 2003 hasonló időszakában.

A Hewlett-Packard piacvesztése a második negyedévben is folytatódott. A cég ezen három hónapban mintegy 8,2 százalékkal kevesebb kéziszámítógépet adott el, mint az első negyedévben, piacrésze pedig ezzel párhuzamosan 24,1 százalékra csökkent. A Sony eladásai éves szinten 33,2 százalékkal mérséklődtek, de a vállalat még így is a piac mintegy 7,8 százalékát uralja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés