Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a Sony Ericsson, visszaszorulóban a Nokia

Kütyük

Feljövőben a Sony Ericsson, visszaszorulóban a Nokia

Míg a Sony Ericsson javuló eladási mutatókról számolt be, addig a Nokia munkatársai visszaeső eladásokról adtak hírt.

A Sony Ericsson az idei esztendő második negyedévében nem kevesebb mint 54 százalékkal növelte eladásait, ami konkrétan 10,4 millió darab leszállított mobiltelefont jelent. A japán-svéd vállalat forgalma az említett időszakban 1,86 milliárd dollár volt, ami éves szinten 34 százalékos növekedést jelent, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a cég negyedéves nyeresége elérte a 110 millió dollárt.

Rendkívül elégedettek vagyunk, ugyanis immár sorozatban a negyedik olyan negyedévet tudhatjuk magunk mögött, melyben képesek voltunk növekedni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy divatos megjelenésű képkészítő, illetve multimédiás mobiltelefonjaink rendkívül népszerűek a vásárlók körében – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Miles Flint, a Sony Ericsson elnöke.

Ezzel párhuzamosan a piacvezető Nokia is beszámolt negyedéves eredményeiről. A finn vállalat 2004 második negyedévében 8,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, ami 5 százalékos visszaesést jelent 2003 hasonló időszakához képest. Az elmúlt három hónapban egyébként mintegy 45,4 millió Nokia mobil készüléket adtak el világszerte, ami a vállalat saját becslése szerint 31 százalékos piacrészt jelent, de egyes elemzők szerint a Nokia ennél jóval kisebb részét uralja már csak a piacnak.

Idén egyébként várhatóan 600 millió mobilt értékesítenek majd globálisan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés