Connect with us

Hirdetés

technokrata

eMagyarország táborsorozat 2004. nyarán is

Kütyük

eMagyarország táborsorozat 2004. nyarán is

Az eMagyarország táborsorozat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által tavaly nyáron indított eMagyarország Ifjúsági Program része. Célja az informatikára leginkább fogékony korban lévő fiatalok felkészítése a XXI. század egyik nagy kihívására, az információs technológiák mentén szerveződő társadalom új típusú problémáira.

A tavaly nagy sikerrel indult, az informatika és demokrácia kérdésköreivel foglalkozó, kedvezményes árú, hatnapos táborokat az IHM a középiskolás diákok számára szervezi meg 2004. nyarán is. Cél, hogy a diákok ízelítőt kapjanak abból, hogy a magas technikai fejlettség hogyan tudja befolyásolni a társadalom belső szerveződését, illetve a fiatalok toleranciára, önálló gondolkodásra és nyitottságra nevelése. Fontos szerepet kap az egyéni és csoportos problémamegoldási módszerek megismertetése is. Mindehhez a legmodernebb informatikai eszközök és technológiák biztosítják a hátteret, melyek felhasználása egyre elkerülhetetlenebb a mindennapok során.

Szakmai programok

A gyerekek napközben egy demokrácia-játékban vesznek részt, melynek lényege, hogy saját szemszögükből is megvizsgáljanak bizonyos társadalmi kérdéseket, álláspontjukat informatikai eszközök segítségével prezentálják, érveket sorakoztassanak fel mellettük, eltérő vélemények esetén pedig egymással vitázzanak. A diákok 20 fős csoportokban dolgoznak, két felkészült vezető segítségével.

Fakultatív programok

A táborok a kifejezetten informatikai érdeklődésű diákoknak is lehetőséget nyújtanak új ismeretek elsajátítására, akik számára alkalmat teremt a legmodernebb vezeték nélküli hálózati technológiák kipróbálására, a digitális képalkotás alapjainak elsajátítására, egyszerű mesterséges intelligencia kísérletben való részvételre, az informatikai vállalkozásokkal kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítására, illetve ilyen témájú tréningen való részvételre.

Szabadidős programok

A diákok természetes igénye, hogy a szünidőt kikapcsolódásra, pihenésre használják fel. A táborokban sportolhatnak, társas- vagy számítógépes játékokkal játszhatnak, filmvetítéseken, koncerteken vehetnek részt és internetezhetnek is – csak néhány példa a lehetőségek közül.

További információ

Magyarországi helyszínek

Szeged 2004. július 5. – július 10.
Bükkszék 2004. július 12. – július 17.
Bükkszék 2004. július 19. – július 24.
Bükkszék 2004. július 26. – július 31.
Fadd-Dombori 2004. augusztus 2. – augusztus 7.
Fadd-Dombori 2004. augusztus 9. – augusztus 14.
Fadd-Dombori 2004. augusztus 16. – augusztus 21.

Határon túli helyszínek

Kishegyes (Vajdaság) 2004. július 19. – július 23.
Marosfő (Székelyföld) 2004. július 26. – július 30.
Kaskady (Felvidék) 2004. augusztus 2. – augusztus 6.

Általános információk

Időtartam: 6 nap/5 éjszaka
Táborok maximális létszáma: 400 fő/tábor
Részvételi díj: 8.000 Ft (szállás, teljes ellátás)
Korcsoport: középiskolások (illetve a 2004-ben végzettek)
Jelentkezés: folyamatosan

Technikai háttér

• korlátlan szélessávú Internet
• 120 számítógépes (multimédiás) terminál
• egyéb informatikai eszközök széles tárháza



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés