Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PDA szektorban kiéleződött a Palm és a Microsoft harca

Kütyük

A PDA szektorban kiéleződött a Palm és a Microsoft harca

2004 első negyedévében a Microsoft töretlenül menetelt előre a kéziszámítógépekre szánt operációs rendszerek piacán, és immár a piacvezető PalmSource nyomában liheg.

A Gartner piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a kéziszámítógépes szoftverpiacon a PalmSource részesedése egyetlen negyedév alatt nem kevesebb mint 20,7 százalékkal esett vissza, az IDC piackutatói pedig rávilágítanak arra, hogy az elmúlt hónapokban mintegy 4,6 százalékos zsugorodáson ment keresztül a szektor.

A Gartner jelentése kitér arra, hogy a PalmOne-féle operációs rendszer piaci részesedése 40,7 százalékra csökkent, ezzel párhuzamosan a Microsoft Windows CE piacrésze 5 százalékos növekedést követően elérte a 40,2 százalékot, vagyis a két versenyző között immár mindössze 0,5 százalék a különbség. Emlékezetes, hogy a Microsoft PDA szoftvere 2000-ben még csak a piac 11 százalékát uralta.

Korántsem meglepő, hogy a Palm operációs rendszer piacrésze ilyen jelentős mértékben csökkent, ugyanis sok felhasználó egészen addig kivár a PDA vásárlással, amíg meg nem jelenik a legújabb Palm szoftver, a Cobalt – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Todd Kort, a Gartner egyik vezető elemzője. A Cobalt egyébként egy olyan új operációs rendszer lesz, mely nem csak PDA-kon, hanem mobiltelefonokon és egyéb vezeték nélküli eszközökön is szolgálatot fog teljesíteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés