Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 7610: 1 megapixeles felbontású új kamerás mobil

Kütyük

Nokia 7610: 1 megapixeles felbontású új kamerás mobil

A CeBIT 2004 kiállítás rögtönzött kifutóján a Nokia ismét reflektorfénybe került: a vállalat bemutatta első megapixeles kameratelefonját, a fényes felületű Nokia 7610 képkezelő készüléket.


A divatos, rubinvörös és fekete borításba burkolt, vékony és stílusos Nokia 7610 a Series 60 platform kínálta lehetőségek mellett fénykép minőségű fotók és videofelvételek gyors és kényelmes elkészítésére, tárolására és küldésére is képes. A háromsávos modell a tervek szerint 2004 második negyedévétől kétféle: GSM 900/1800/1900 és GSM 850/1800/1900 változatban lesz kapható. A készülék ára várhatóan 500 euró körül mozog majd.

A Nokia 7610 képkezelő készülék felhasználói számára gyerekjáték a nyomtatás: a fotókból pillanatok alatt nyomtatott kép készíthető, ha a telefont Bluetooth kapcsolaton át kompatibilis nyomtatóval kapcsoljuk össze, vagy ha a Nokia márkakereskedésekben vagy más fotószaküzletekben található nyomtatópultot használjuk. A telefon Kodak Printer alkalmazásával felvételeinket az interneten található virtuális fényképalbumba küldhetjük el, ahol másokkal is megoszthatjuk őket, vagy egy internetes szolgáltatás keretében papírmásolatot kérhetünk róluk. A Nokia 7610 telefon 65 ezer színárnyalatot megjelenítő kijelzőjén tekinthetjük meg fotóinkat és a beépített kamerával készült videofelvételeket, emellett a beépített RealOne mobillejátszóval streaming videotartalmakat is megnézhetünk. A megapixeles (1152×864) kamera kiváló minőségű objektívvel, négyszeres digitális zoommal, és önkioldóval rendelkezik. A Nokia 7610 képkezelő készülékkel gyenge fényviszonyok között is készíthetünk felvételeket.

˝A digitális képkezelés hihetetlenül sokrétű fejlődésen ment keresztül azóta, hogy az első digitális fényképezőgépek öt évvel ezelőtt megjelentek a tömegpiacon. 2003-ra már több fényképezőgépes telefont adtak el évente, mint digitális fényképezőgépet. Most lépünk be abba a korszakba, amikor a kamerás telefonok elterjedt képkezelő készülékké válnak˝ – mondta Juha Putkiranta, a Nokia Imaging részlegének alelnöke. ˝A Nokia első megapixeles képkezelő készüléke, a Nokia 7610 bemutatásával már nincs szükség külön fényképezőgépre ahhoz, hogy nyomtatásra alkalmas minőségű képeket készítsünk. A megapixeles fényképezőgép mindig a zsebünkben lesz, beleépítve a telefonunkba˝.

A Nokia 7610 a divatot alakító felhasználók számára készült. A Nokia 7610 felhasználói amellett, hogy képeiket megoszthatják családjukkal és barátaikkal, a képkezelő készülékkel rögzített anyag megszerkesztése révén még rövid videofelvételeket vagy akár 10 perces zenés videoklippet is készíthetnek. A Movie Director alkalmazással a felhasználók a Nokia 7610 készülékkel leforgatott videofelvételt speciális eszközök, például zene, szöveg, új színek vagy mozgó tárgyak hozzáadásával most első ízben saját filmjükké alakíthatják át. Az alkalmazás a különálló videofelvételeket automatikusan egy filmmé alakítja át, illetve MMS-küldéshez optimalizálja a megszerkesztett felvételeket.

A Nokia 7610 további innovatív eleme a Nokia Lifeblog alkalmazás, amellyel a divat formálói egy automatikus digitális naplót is zsebre tehetnek. Az alkalmazás a digitális tartalmak – például képek, videofelvételek vagy üzenetek – rögzítésével és rendszerezésével személyes naplót vagy multimédiás jegyzetet hoz létre közvetlenül a készüléken. A felhasználó a személyi számítógépére telepített Nokia Lifeblog alkalmazással könnyen használható formátumban találhatja meg és böngészheti át multimédiás naplóját, amelynek egyes elemeit a barátokkal vagy a családdal e-mailen keresztül meg is oszthat. A Nokia 7610 telefon értékesítési csomagjában található Adobe Photoshop album segítségével pedig a felhasználó saját számítógépén is rendszerezheti és szerkesztheti a digitális felvételeket.

A Nokia 7610 további fontos szolgáltatása között gazdag multimédiás üzenetküldés, e-mail, MP3/AAC zenelejátszó, Internet-böngésző, 72 MB-ig bővíthető memória, USB, Bluetooth kapcsolat, és a Java technológia támogatása szerepel. A kis méretű és fényes, 118 grammos és 93 cm3 térfogatú telefonnal maximum három órát beszélhetünk, a készülék készenléti ideje pedig 250 óra. A felhasználóknak a Series 60-on alapuló készülékek számára tervezett alkalmazások széles skálája áll rendelkezésére ahhoz, hogy Nokia 7610 képkezelő telefonjaikat a számukra legérdekesebb programokkal lássák el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés