Connect with us

Hirdetés

technokrata

2010-ben már 2 milliárd mobilos lesz világszerte

Kütyük

2010-ben már 2 milliárd mobilos lesz világszerte

A globális mobiltelefonos piac 2010-ig várhatóan 800 millió új előfizetővel gazdagszik majd, így hat év múlva már nem kevesebb mint 2 milliárd mobilos lesz világszerte – derül ki a Baskerville piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

A tanulmány kitér arra, hogy a növekedés mozgatórugója az ázsiai piac, azon belül is elsősorban India és Kína lesz. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a 2010-ig regisztrálandó új előfizetők 60 százaléka ebből a régióból fog származni, és ennek a mintegy 500 milliós előfizetői tábornak közel 80 százaléka Indiából és Kínából lesz eredeztethető.

Várhatóan hasonlóan dinamikus fejlődésen megy majd keresztül a közel-keleti és afrikai mobiltelefonos piac. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, ezen régióban 2010-ig duplájára fog nőni a mobiltelefon tulajdonosok száma, ami egyébként konkrétan 100 millió új előfizetőt jelent.

Olivia Gibney, a Baskerville egyik vezető elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Államokban 2006-ig végéig mintegy 66 millió új mobil előfizetőre lehet számítani. Gibney szerint az ilyen és ehhez hasonló fejlett piacokon elsősorban a nagy adatátviteli sebességet biztosító 2,5G, illetve 3G technológiák térnyerése viszi majd előre a piacot. 2007-ben egyébként 250 millió, 2010-ben pedig előreláthatólag 500 millió 3G előfizető lesz világszerte.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés