Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly Bluetooth biztonsági hiba a Nokia és Sony Ericsson mobilokban

Kütyük

Komoly Bluetooth biztonsági hiba a Nokia és Sony Ericsson mobilokban

A Nokia megerősítette azon híradásokat, melyek szerint néhány Bluetooth kompatibilis mobiltelefonja esetében egy bizonyos biztonsági rés miatt illetéktelenek is hozzáférhetnek a telefonkönyv és a naptár adataihoz és nyomtalanul módosíthatják, illetve akár le is másolhatják azokat.

Az AL Digital nevezetű számítógépes hálózati és biztonsági megoldásokkal foglalkozó cég hétfőn adta hírül, hogy a rádiófrekvenciás technológiára épülő Bluetooth vezeték nélküli szabványban felfedezett egy mindeddig ismeretlen sebezhetőségi pontot. A biztonsági probléma az Ericsson és a Sony Ericsson egyes modelljeit is érinti, de a Nokia készülékei különösen komoly veszélynek vannak kitéve.

A finn vállalat egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben az érintett mobilok Bluetooth szolgáltatása be van kapcsolva, a rosszindulatú felhasználók képesek a telefonkönyv és a naptár alkalmazás adatainak lemásolására és módosítására, még pedig úgy, hogy ezen illegális tevékenységekről a készülék tulajdonosa mit sem sejt. A Nokia képviselője hozzátette, hogy adatlopásra, illetve adatmódosításra csak akkor nyílik lehetőség, ha a készülék ˝látható˝ módban van, vagy amikor aktívan más Bluetooth eszközöket keres a közelében.

A Nokia a Sony Ericssonhoz hasonlóan alapos vizsgálatot kívánt lefolytatni, és a lehető leghamarabb orvosolni szeretné a problémát. Az AL Digital szerint egyébként többek közt a következő készülékek vannak veszélynek kitéve: Ericsson T68; Sony Ericsson R520m, T68i, T610 és Z1010; Nokia 6310, 6310i, 7650, 8910 és 8910i.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés