Connect with us

Hirdetés

technokrata

Repülőjegyvásárlás mobillal

Kütyük

Repülőjegyvásárlás mobillal

A Telenor, a Pannon GSM anyavállalata és a Norwegian légitársaság együttműködésének köszönhetően mobilon keresztül is rendelhető és fizethető a légitársaság járataira szóló repülőjegy.

A világon először vezettek be ilyen szolgáltatást, melynek segítségével az utasok mobiltelefonjaikat használhatják beszállókártyaként.

A légitársasággal kötött megegyezés új utakat nyit az m-commerce terén (MobileCommerce). Mostantól a mobilhasználók ugyanolyan egyszerűen vásárolhatnak repülőjegyet, mint mozijegyet.

˝Azzal, hogy a mobiltulajdonosok már utazást is rendelhetnek készülékük segítségével, az m-commerce legfontosabb tulajdonsága kerül előtérbe – ez a vásárlási mód sem helyhez sem időhöz nem kötött˝ – nyilatkozta a Telenor Mobil vezérigazgatója Ingvild Myhre. ˝Bár a szolgáltatásnak több mint 500.000 regisztrált előfizetője van, az m-commerce még kezdeti stádiumában tart. A norvégok találékonyak és kíséreltezők, amikor egy mindenki által használt eszköz még teljesebb kiaknázásáról van szó˝ – fűzte hozzá Ingvild Myhre.

˝A technológia lehetőségeinek kihasználása nemcsak a repülőjegy-foglalás és a check-in procedúráját egyszerűsíti le, de a költségek alacsony szinten tartását is segíti˝ – tette hozzá Carl Stormer, a Norwegian légitársaság igazgatója. ˝A repülni vágyók SMS-ben kérhetnek le információt és foglalhatják le a megfelelő járatra szóló jegyet, valamint a fizetés is SMS útján zajlik. A szintén SMS-ben kapott megerősítés repülőjegyként szolgál. Ezáltal nemcsak az utasoknak, hanem nekünk is egyszerűbb a dolgunk, ráadásul az árakat is alacsonyan tudjuk tartani˝ – folytatta Stormer.

Számos terméket vásárolhatunk meg mobilunk segítségével, kezdve a csokoládétól az üdítőn át, egészen a síbérletig és mozijegyig. A mobilosok kártyájukat is feltölthetik SMS segítségével. Eddig több mint 500 000 előfizető regisztrálta magát mobil-vásárlóként. A Telenor továbbra is erős és innovatív csapat segítségével fejleszti új szolgáltatásait. Remélhetőleg ez is hozzá fog járulni ahhoz, hogy tovább nőjjön a mobiltelefon nyújtotta egyéb lehetőségeket kihasználók sora.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés