Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén Európába is megérkeznek a nagy felbontású kamerás mobilok

Kütyük

Idén Európába is megérkeznek a nagy felbontású kamerás mobilok

Az elmúlt esztendőben igazán nem panaszkodhattunk arra, hogy a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek elhanyagolnak bennünket, és ez várhatóan nem lesz másképp idén, azaz 2004-ben sem.

Szakértők szerint az idei év a multimédiás üzenetküldésre, internetezésre, fényképezésre alkalmas 2,5G, vagyis GPRS, illetve 3G, vagyis UMTS készülékek éve lesz.

Az integrált digitális fényképezőgéppel felszerelt mobiltelefonok manapság már nem csak Ázsiában, hanem Európában és az Egyesült Államokban is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, azonban a nagy felbontású képek készítésére alkalmas modellek az eddigiekben csak és kizárólag az ázsiai országokban voltak elérhetők. E téren mindenképp változás várható, ugyanis 2004-ben az európai piacokon is meg fognak jelenni az 1 megapixeles, illetve ennél nagyobb felbontású kamerás mobilok. Várakozások szerint többek közt a Nokia és a Motorola fog forgalomba hozni ilyen új modelleket.

Az elmúlt hónapokban Európában egyelőre kevés harmadik generációs szolgáltatás indult, ennek megfelelően pedig kevés 3G mobil készülék talált gazdára, a szakértők azonban optimisták a 3G piac 2004-es kilátásaival. A készülékgyártó cégek egyre nagyobb mennyiségben gyártják harmadik generációs mobiljaikat, melyek közül az európai piacon vélhetően a széthajtható kialakítású, memóriakártyával bővíthető Sony Ericsson Z1010 lesz az egyik legsikeresebb modell.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés