Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hol a gyerek? Elárulja a mobiltelefonja!

Kütyük

Hol a gyerek? Elárulja a mobiltelefonja!

A szülőknek most már arra is lehetőségük nyílik, hogy mobiltelefonnal rendelkező gyermekeik tartózkodási helyét anélkül is folyamatosan ismerjék, hogy időről időre hívogatnák őket, ugyanis nemrégiben elindult a ChildLocate nevezetű mobil helymeghatározási szolgáltatás.

Jon Magnusson, a Newbury-i székhelyű MobileLocate ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a ChildLocate egyelőre csak az Egyesült Királyság területén működik, azonban rövid időn belül várhatóan több más európai országban is elérhető lesz.

Magnusson utalt arra, hogy manapság egyre több szülő biztonsági szempontból vásárol gyermekének mobiltelefont, vagyis azért, hogy mindig tudja, hogy a gyerkőc éppen hol tartózkodik, mit csinál. A mobiltelefonos hívások azonban nem éppen a legalkalmasabb nyomkövetési megoldások, hiszen a gyakori hívások egyrészt zavarják a gyerekeket, másrészt a fiatalok megtehetik, hogy egyszerűen nem veszik fel a telefont. Itt jön képbe a ChildLocate, melynek segítségével a szülők kényelmes módon lényegében bármikor információt szerezhetnek gyermekeik tartózkodási helyéről.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint a megfelelő jelszó begépelését követően belépni egy internetes portálra, ahol huszonöt másodperces időközönként frissül a gyermek, illetve a gyermek mobiltelefonjának pontos pozíciója. A helymeghatározó rendszer 50-500 méteres pontossággal működik, attól függően, hogy az adott helyszín közelében milyen sűrűn találhatók bázisállomások. Magnusson elmondása szerint a ChildLocate a nagyvárosokban működik a legpontosabban. A szolgáltatás havidíja 9 font, vagyis mintegy 3 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés