Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3G bázisállomások nem sugároznak annyira mint 2G társaik

Kütyük

A 3G bázisállomások nem sugároznak annyira mint 2G társaik

Egy az Ausztrál Telekommunikációs Hivatal által a napokban kiadott tanulmány rávilágít arra, hogy a harmadik generációs (3G) mobiltelefon bázisállomások kisebb sugármennyiséget bocsátanak ki magukból, mint második generációs elődeik, vagyis ily módon kisebb veszélyt jelentenek az egészségre.

A tanulmány nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy az ausztrál lakosok közül sokan azon félelmüknek adtak hangot, hogy a Hutchison mobil operátor által üzembe helyezett harmadik generációs bázisállomások túlzottan erősen sugároznak.

˝Az Ausztrál Telekommunikációs Hivatal és az Ausztrál Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Hivatal vizsgálatai szerint senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a harmadik generációs bázisállomások fokozott veszélyt jelentenének az egészségre. Éppen ellenkezőleg, ezek a rendkívül gyors adatforgalmat és videotelefonálást lehetővé tévő állomások kevésbé sugároznak, mint az immár hosszú évek óta használatban lévő előző generációs társaik˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Dr. Bob Horton, a telekommunikációs hivatal elnöke.

A harmadik generációs tornyok jelentősen kisebb sugárdózist bocsátanak ki, mint a második generációs tornyok. Konkrét példát tekintve, egy 3G bázisállomás alig tizedannyi sugárzást bocsát ki, mint egy a taxisok által használt rádió adóvevő – mondta Horton.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés