Connect with us

Hirdetés

technokrata

2005-ben érkeznek a kínai 3G mobilok

Kütyük

2005-ben érkeznek a kínai 3G mobilok

A Xinhua kínai hírügynökség értesülései szerint 2005-ben jelennek majd meg azon első mobiltelefonok a kereskedelmi forgalomban, melyek a Kína által kifejlesztett újgenerációs mobil hálózatokban lesznek használhatók.

A nagy sebességű letöltésre alkalmas, TD-SCDMA (Time Division-Synchronous CDMA) kompatibilis újfajta mobiltelefonok kifejlesztésében a kínai mobil operátorok, illetve mobilgyártó cégek közösen kívánnak részt venni. Kína egyik dél-nyugati tartományában, Jiangbeiben egyébként már jelen pillanatban is működik egy TD-SCDMA tesztrendszer, melyet a Datang nevezetű helyi telekommunikációs vállalat üzemeltet. A TD-SCDMA szabvány támogatói között megtalálható egyébként többek közt a kínai Huawei vállalat, illetve Németország vezető mobiltelefon gyártója, a Siemens.

Ismeretes, hogy a kínaiak saját fejlesztésű harmadik generációs mobiltelefonos szabványának tekinthető TD-SCDMA-ra nemrégiben az ITU (International Telecommunications Union) is áldását adta, így az Európában használatos WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access), illetve az amerikai CDMA2000 (Code Division Multiple Access) szabvány immár hivatalos formában is új kihívóra talált.

Több mint 221 millió már meglévő előfizetőjével, és havi 4 millió új előfizetőjével Kína jelen pillanatban a világ legnagyobb és egyben legdinamikusabban fejlődő mobiltelefonos piaca, mely szakértők szerint nagyon komoly bevételi forrásokat jelent a telekommunikációs vállalatok számára. A kínai fejlesztők nagy jövőt jósolnak az említett TD-SCDMA szabványnak, azonban független szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy mozgó járművekben egyelőre komoly gondokat jelent stabil TD-SCDMA kapcsolatok kialakítása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés