Connect with us

Hirdetés

technokrata

Finnországban a szülők mobilok segítségével követhetik gyermekeik tartózkodási helyét

Kütyük

Finnországban a szülők mobilok segítségével követhetik gyermekeik tartózkodási helyét

Finnországban elfogadásra vár az a törvény, melynek értelmében a szülőknek a jövőben lehetőségük nyílna gyermekeik mobiltelefonjának nyomon követésére, és hasonló törvények tárgyalása várható a közeljövőben az Európai Unió több más országában is.

Az előreterjesztés része Finnország készülőfélben lévő új elektronikus kommunikációs törvényének, és bár a kormánykoalíció nem hivatalosan már elfogadta azt, az üggyel kapcsolatban várhatóan novemberben zajló vitákat követően akár több változást is eszközölhetnek rajta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a törvény végleges változata pontosan mikor lép majd hatályba.

Hasonló törvények életbe léptetése várható a közeljövőben az Európai Unió több országában – nyilatkozta Juhapekka Ristola, a finn hírközlési miniszter. Ristola elmondta, hogy az új tövény értelmében a tizenöt esztendős, illetve annál idősebb fiatalkorúak mobiltelefonjának pozícióját csak akkor követhetik figyelemmel a szülők, amennyiben gyermekük arra korábban engedélyt adott, viszont a tizenötödik életévüket be nem töltött gyermekektől nem kötelesek beleegyezést kérni a szülők. A törvény kitér arra is, hogy vészhelyzetben természetesen a gyermek korától és engedélyétől függetlenül le lehet ellenőrizni a mobil készülék tartózkodási helyét.

Az északi országban jelenleg a TeliaSonera és az Elisa nevezetű mobil operátorok üzemeltetnek helymeghatározási szolgáltatásokat, melyek mintegy százméteres pontossággal működnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés