Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusvédelemmel rendelkező energiatakarékos chip mobiltelefonokba

Kütyük

Vírusvédelemmel rendelkező energiatakarékos chip mobiltelefonokba

Az Egyesült Királyságbeli ARM olyan újgenerációs mobiltelefonos mikrochipek kifejlesztésén dolgozik, melyek egyrészt jelentősen kevesebbet fogyasztanak, mint a jelenlegi hasonló megoldások, másrészt pedig védelmet nyújtanak a vírusok és a hackertámadások ellen.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a mobiltelefonok egyre jobban hasonlítanak a személyi számítógépekhez, éppen ezért nem meglepő, hogy az ARM a mobilok kapcsán is hasonló energiatakarékossági és biztonsági megoldásokat kíván bevezetni, mint a PC-s szektorban.

Az ARM a Microprocessor Forum nevezetű szakmai rendezvényen vázolta fel annak az újfajta mobil mikroprocesszornak a tervét, mely a TrustZone technológia révén hathatós vírusvédelmet és hackertámadás elleni védelmet biztosít, az Intelligent Energy Managernek (IEM) köszönhetően pedig minden korábbinál alacsonyabb fogyasztással rendelkezik. Az IEM technológia lényege nem más, mint, hogy a processzor alacsonyabb sebességi fokozatba kapcsol, amennyiben maximális teljesítményére éppen nincs szükség, ennek pedig egyenes következménye az alacsonyabb áramfelvétel.

Simon Segars, az ARM fejlesztési részlegének alelnöke elmondta, hogy az ARM 1176JZ típusjelzésű chip vélhetően elsősorban a harmadik generációs mobiltelefonok piacán lesz népszerű. Segars utalt arra, hogy a processzor fejlesztési munkálatai még javában folynak, és amennyiben minden jól megy, akkor az ARM partnerei valamikor a jövő év második negyedévében juthatnak majd hozzá a chip első példányaihoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés