Connect with us

Hirdetés

technokrata

2007-re elárasztják a piacot a kamerás mobilok

Kütyük

2007-re elárasztják a piacot a kamerás mobilok

A kamerás mobiltelefonok fényes jövő előtt állnak, és amennyiben a gyártók és az operátorok megértik és kielégítik az előfizetők hardveres, illetve szolgáltatásokhoz kapcsolódó igényeit, akkor minden korábbinál jelentősebb bevételi forrásokat jelenthetnek.

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy míg a tavalyi esztendőben még csak 19 millió integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefont adtak el világszerte, addig 2007-ben már nem kevesebb mint 298 millió ilyen mobil készülék fog gazdára találni.

Az IDC által az üggyel kapcsolatban készített közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek negyvennégy százaléka tervezi, hogy hat hónapon belül kamerás mobiltelefont fog vásárolni, ezt követően pedig hajlandó állni a multimédiás üzenetküldési szolgáltatások által jelentett többletköltségeket. Érdekesség, hogy a jelenlegi kamerás mobil tulajdonosok közel harmada viszonylag hamar beleunt a képküldési szolgáltatásokba, és manapság már hanyagolja azokat.

Az operátorok és a mobiltelefon gyártó cégek mostanság ébrednek rá arra, hogy a kamerás mobilok és a hozzájuk kapcsolódó multimédiás szolgáltatások térnyerését csak oly módon lehet felgyorsítani, ha az árak az előfizetők többsége által megfizethetők – nyilatkozta Chris Chute, az IDC Digital Imaging Solutions and Services egyik vezető elemzője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés