Connect with us

Hirdetés

technokrata

3329 dollár és 50 cent büntetés kalózkodásért

Kütyük

3329 dollár és 50 cent büntetés kalózkodásért

A fenti, kereknek cseppet sem nevezhető összegre büntettek meg egy New York-i férfit azért, mert weboldalán keresztül kalóz CD-ket árult. No és persze a ˝szokásos˝ börtönbüntetés sem maradt el…

Hat hónap börtönbüntetésre és közel 3300 dollár bírság megfizetésére köteleztek egy férfit az Amerikai Egyesült Államokban, a washingtoni kerületi bíróságon. A Brooklynban élő negyvenkét éves Alvin A. Davis ugyan kapott egy év próbaidőt, s ha ezalatt nem követ el semmi komolyabb kihágást, akkor a börtönt megússza, de ez idő alatt számítógépet sem használhat (ez a korlátozás hozzásegítheti a ˝jó˝ úton való maradáshoz).

Davis bűne az volt, hogy weboldalán, az EmpireRecords.com-on több mint száz CD-t és kazettát hirdetett eladásra (és tette ezt közel két éven keresztül: 2000. júliusától 2002. októberéig). A hanghordozók azonban mind kalózmásolatoknak bizonyultak. A brooklyni férfit az FBI egyik ügynöke kapta el, aki kétszáz CD megvételével ejtette csapdában Davis-t. Ezt követően az oldalt bezáratták, a kalózt pedig átszállították New Yorkból Washingtonba.

Az RIAA természetesen örömmel vette a szigorú ítélet kirovását, méltatva a kiszabott hathónapnyi börtönbüntetés elrettentő erejét. Cary Sherman, az RIAA elnöke külön meg is köszönte a hatóságoknak a gyanúsított elfogását és felelősségre vonását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés