Connect with us

Hirdetés

technokrata

SMSmondó: egyedülálló magyar fejlesztésű szoftver westeles mobiltelefonokra

Kütyük

SMSmondó: egyedülálló magyar fejlesztésű szoftver westeles mobiltelefonokra

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke (BME TMIT), a M.I.T. Systems, a Nokia és a Westel együttműködésével a Symbian operációs rendszerű telefonokkal SMS-ek felolvasására képes új, magyar fejlesztésű szoftvert vehetnek igénybe a Westel ügyfelei.

A kezdetben kizárólag a legnagyobb hazai mobilszolgáltató előfizetőinek elérhető szoftvert az arra alkalmas telefonokra a társaság szervizeiben díjmentesen telepítik.

A Westel azon ügyfelei, akik a legújabb, Nokia Series 60-as platformot alkalmazó multimédiás telefonokat használják, ezentúl újabb érdekes és hasznos szolgáltatást érhetnek el: rövid szöveges üzeneteiket a Mailmondóban már megismert módon meghallgathatják. A BME TMIT és a M.I.T. Systems fejlesztőmérnökeinek köszönhetően az SMSmondó egy mindössze 1,4 Mbyte memóriaigényű, a telefonon futó alkalmazás, amely a felhasználó beállításainak megfelelően képes a beérkező üzenetet akár kihangosítva “felolvasni”.

Az SMSmondó – csakúgy mint a Series 60-as telefonok – könnyen, felhasználói kézikönyv ismerete nélkül használható. A program automatikusan kezeli a beérkező SMS üzeneteket és a telefon címtárát, valamint alkalmazkodik a felhasználó által kiválasztott üzemmódhoz. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés és szólista felolvasási jegyzéket készítsen (pl. az e-mail szót lehet emil vagy ímél hangalakban felolvastatni). A telefonra telepített szoftver a jó hangminőség mellett gyors működést garantál, egy átlagos 60-80 karakteres SMS-t mindössze 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.

A kihangosításnak köszönhetően az SMSmondó segíti a biztonságos autóvezetést és minden olyan helyzetben előnyt jelenthet, amikor a nyomógombok használata vagy a kijelzőn megjelenő szöveg olvasása nem megoldható.

Az SMSmondót a Westel saját üzleteinek szervizeiben a társaság ügyfelei számára díjmentesen töltik fel a megfelelő készülékre, használatához mindössze regisztráció szükséges. A későbbi használat során fontos szempont, hogy a program csak westeles SIM kártyával működik együtt, így kizárólag a 06-30-asok vehetik igénybe a legújabb innovatív mobil alkalmazást. Az SMSmondó jelenleg a Westelnél részletre, kedvező konstrukcióban megvásárolható Nokia 3650-es és Nokia 7650-es készülékekkel működik együtt, de később a Nokia 6600-as, Siemens SX1-es, Sony Ericsson P800-as, Sony Ericsson P900-as és a Nokia 9210-es, valamint a továbbiakban megjelenő Symbian mobiltelefonokkal is használható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés