Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen lassuló előfizetőszám növekedés várható

Kütyük

Jelentősen lassuló előfizetőszám növekedés várható

Az In-Stat/MDR piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az elkövetkező öt évben jelentős mértékben lassulni fog a mobiltelefonos előfizetők számának növekedése.

Habár egyes szakértők szerint az új mobil előfizetők számát illetően katasztrofális idők várnak a mobiltelefonos operátorokra, nem szabad elfelejtenünk, hogy ezen vállalatok 2007-ig várhatóan még mintegy 931 millió új előfizetőt regisztrálhatnak. Amennyiben hinni lehet az előrejelzéseknek, négy év múlva már több mint kétmilliárd ember fog mobiltelefonokat használni.

A piackutatók úgy vélekednek, hogy az előttünk álló években Kínában, Kelet-Ázsiában, Dél-Afrikában, valamint Dél-Ázsiában lehet számítani a legnagyobb arányú előfizetőszám növekedésre, ezenkívül pedig az operátoroknak a kelet-európai piacokra sem árt majd odafigyelniük. Ken Hyers, az In-Stat/MDR egyik vezető elemzője elmondta, hogy a közeljövőben várhatóan Nyugat-Európában és Skandináviában jegyzik majd fel a legkevesebb új előfizetőt, persze ez korántsem jelent meglepetést, hiszen ezen régiók kapcsán meglehetősen telített piacokról beszélhetünk. A nyugat-európai országokban a mobil penetráció 2007-ben egyébként várhatóan meg fogja közelíteni a 84 százalékot.

A jelentésből többek közt az is kiderül, hogy a GSM technológia jelenleg mintegy 99,1 százalékos részesedéssel rendelkezik az európai piacon, ez a részesedés azonban nagyrészt az UMTS (3G) előretörésének köszönhetően 2007-re 91,4 százalékra fog csökkenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés