Connect with us

Hirdetés

technokrata

A TI és a Sharp közös kamerás mobil platform fejlesztésébe kezd

Kütyük

A TI és a Sharp közös kamerás mobil platform fejlesztésébe kezd

A Texas Instruments és a Sharp Electronics képviselői bejelentették, hogy a két technológiai nagyvállalat összefog egymással a kamerás mobiltelefonok fejlesztése kapcsán.

A bejelentés kapcsán szó esett arról, hogy az együttműködési szerződés gyümölcseként létrejövő új digitális fényképezőgépes mobil technológiák nem maradnak házon belül, hanem várhatóan még ebben az évben forgalomba fognak kerülni, vagyis ezen technológiai megoldások lényegében bármely mobiltelefon gyártó cég által elérhetők lesznek.

A két cég által közösen kifejleszteni kívánt új kamerás mobil platformról jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy egyrészt a Texas Instruments mobiltelefonos mikrochipjeiből, illetve a Sharp miniatűr digitális fényképezőgép moduljaiból, valamint kiváló minőségű színes folyadékkristályos kijelzőiből fog összeállni. A Texas Instruments szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az új platform a világ legnépszerűbb mobiltelefonos szabványára, a GSM-re (Global System for Mobile Communications) fog épülni.

Sem a Texas Instruments, sem a Sharp Electronics munkatársai nem kívántak nyilatkozni az együttműködési szerződés anyagi részleteivel kapcsolatban, mint ahogy a mostani bejelentés kapcsán egyelőre arról sem esett szó, hogy az új platformra épülő első integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefonok mikor jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés