Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új mobiltelefonos navigációs rendszer a T-Mobile-tól

Kütyük

Új mobiltelefonos navigációs rendszer a T-Mobile-tól

Németország egyik vezető mobiltelefon szolgáltatója, a T-Mobile a világon az elsők közt kínál olyan, mobiltelefon alapú navigációs rendszert, mely egyszerre három különböző vezeték nélküli technológiát támogat.

A T-Mobile kínálatában fellelhető NaviGate BlueKit egyrészt kompatibilis a GPRS (General Packet Radio Service) adatátviteli technológiával, másrészt támogatja a rádiós technológiákon alapuló Bluetooth vezeték nélküli hálózati szabványt, ezenkívül pedig GPS (Global Position System) kompatibilis is egyben.

A NaviGate BlueKithez kapcsolódó szolgáltatást a bonni székhelyű cég a mai napon indította be Németországban, és tudni lehet, hogy a szolgáltatás még ebben az évben számos más európai országra is ki fog terjedni. A rendszer működése roppant egyszerű: a megfelelő NaviGate szoftverrel ellátott, GPRS kompatibilis mobiltelefon a Bluetooth technológia révén vezetékek használata nélkül csatlakozik a gépjárművekbe szerelendő GPS modulokhoz. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint betáplálni a kívánt utazási célpontot, és a rendszer GPRS-en keresztül csatlakozik a T-Mobile közlekedési információkat kezelő kiszolgáló számítógépeihez, majd onnan megkapja a szükséges információkat, és közli azokat a felhasználóval.

A rendszer egyik legfontosabb előnye a hagyományos GPS rendszerekhez képest, hogy nem csak a legrövidebb útvonalat képes megmutatni, hanem egyben arról is tájékoztat, hogy aktuálisan hol kell forgalmi dugókra számítani. A NaviGate rendszert első körben a Nokia 3650-es, illetve 7650-es mobiltelefonok segítségével lehet használatba venni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés